2024 Yılında Marka Tescil Ücreti Ne Kadar Olacak?

2024 Yılında Marka Tescil Ücreti Ne Kadar Olacak?

2024 Yılında Marka Tescil Ücreti Ne Kadar Olacak?

Marka tescili, bir işletmenin markasını koruyabilmek adına alınan bir haktır. Marka tesciliyle, marka sahibi markasının benzerlerinin kullanılmasını yasaklayabilir ve markasını lisanslama veya satış yoluyla başkalarına devredebilir. Türkiye'de marka tescil sistemi ve ücretleri, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından belirlenmektedir. Ancak 2024 yılında marka tescil ücretinin ne kadar olacağı konusunda kesin bir bilgi bulunmamaktadır.

Marka Tescil Ücretleri Nasıl Belirleniyordu?

Marka tescil ücretleri, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından belirlenen takvim ve tarifelere dayanmaktadır. Ücretler, genelde her yıl enflasyon oranında arttırılmaktadır. Bu nedenle 2024 yılında marka tescil ücretinin ne kadar olacağını tahmin etmek için, son yıllardaki enflasyon oranlarına bakılabilir. 2024 Yılında Harclara ve islem ucretlerine gelecen zam tarihte gorulmemiş duzeyde oldu.

2024 Yılında Marka Tescil Ücreti 

2024 yılında marka tescil ücretinin ne kadar olacağını tam olarak belirlemek mümkün olmasa da, son yıllardaki enflasyon oranlarına göre bir tahmin yürütülebilir diye düsünüyorduk. Son aylarda Turkiye'de enflasyon oranları dikkate alındığında, marka tescil ücretinin 2024 yılında bir önceki yıla göre yaklaşık % 60-70 arasında bir artış gösterebileceği tahmin edilmişti fakat 2023/7.ay ile 2024/6ay arasında ocak ve mayıs aylarında yapılan zamlar ile artıs oranı son 1 yılda  % 450 lere varmıstır..

Marka Tescil Ücretleri Neye Göre Değişir?

Marka tescil ücretleri, tescil edilecek markanın sınıf sayısına, markanın tescil sürecine ve markanın tescil edileceği bölgeye (ulusal, uluslararası veya Avrupa Birliği) göre değişiklik gösterebilir. Dolayısıyla, 2024 yılında marka tescil ücretinin ne kadar olacağını belirlerken bu faktörler de dikkate alınmıstır.

Sonuç

2024 yılında marka tescil ücreti konusunda yapılan tahminleren cok uzerinde zam gormus Tek sınıflı bir markanın tescil edilmesi adına patent ve Marka vekili firmalar 10.000TL lik rakamlara ulaşmıştır.  Marka sahiplerinin bütçe planlamalarını yaparken bir referans olarak kullanılabilir. Ancak kesin bir bilgi için Türk Patent ve Marka Kurumu'nun resmi web sitesinin takip edilmesi önerilir.

Hakkımızda

Hakkımızda

Sorularınız, önerileriniz veya başvurularınız için bize ulaşın; sektörünüz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda size özel çözümler üretelim. İletişim bilgilerimizi aşağıda bulabilirsiniz. İşbirliği yapmayı sabırsızlıkla bekliyoruz!

Daha Fazla Oku

Veri Marka Tanıtım

Video Cover

Patent Ön Başvuru Formu

BUNU YAPMAYA HAZIR MISINIZ?
Hadi işe koyulalım
Ne arıyorsunuz ? Markanızı Geleceğe Taşıyın: Güvenli Tescil, Kalıcı Koruma, Profesyonel Hizmet.
İletişim