İsim Patenti Nasıl ve Nereden Alınır? Detaylı Rehber!

İsim Patenti Nasıl ve Nereden Alınır? Detaylı Rehber!

İsim Patenti Nasıl ve Nereden Alınır?

Yeni bir iş kurarken, marka oluşturmanın ilk adımlarından biri "isim patentini" almak olmalıdır. İsim patenti, diğer bir deyişle marka tescili, markanızın korunması ve herhangi bir hukuki sıkıntının önüne geçilmesi için oldukça önemlidir. Peki, isim patenti nasıl ve nereden alınır?

İsim Patentinin Önemi

İsim patenti, sahip olduğumuz marka adını ve logosunu koruma altına alır. Bu sayede, başka bir kişi veya şirket tarafından aynı ismin kullanılmasının önüne geçilmiş olur. Patentin diğer avantajları ise, sektördeki rekabet konusunda size avantaj sağlar ve tüketicilerin güvenini kazanmanızda etkili olur.

İsim Patenti Nereden Alınır?

Türkiye'de isim patenti almanın tek yolu Türk Patent ve Marka Kurumu üzerinden başvuru yapmaktır. Başvuru sürecinde, marka araştırması yapılmalı ve eğer benzer ya da aynı bir isim yoksa, bu isim için başvuru yapılabilir. Başvuru formu ve gerekli belgelerle birlikte başvuru ücretinin ödenmesi gerekmektedir.

İsim Patenti Başvuru Süreci

İsim patent başvuruları, Türk Patent ve Marka Kurumu'nun internet sitesi üzerinden online olarak yapılabilmektedir. Başvuru formunda markanın adı, logo bilgisi, tescil edilecek hizmet veya ürünlerin detayları ve başvuruyu yapan kişi veya şirketin bilgileri yer almalıdır. Başvuru sürecinde, öncelikle kurum tarafından markanın araştırması yapılır. Ardından, başvuru kabul edilip edilmediği konusunda bir değerlendirme raporu hazırlanır. Eğer başvurunuz kabul edilirse, markanız resmi olarak tescillenmiş olur ve artık sizin mülkiyetinizdedir.

İsim Patenti Almanın Maliyeti

İsim patenti almanın maliyeti, başvuru sürecinde ödenmesi gereken ücret ile belirlenir. Bu ücret, başvurulan ismin karakter sayısına, sınıf sayısına ve başvurunun hangi aşamada olduğuna bağlı olarak değişebilir. Ayrıca, başvuru işlemleri için bir patent vekili tutmayı tercih ederseniz, bu da ekstra bir maliyet oluşturacaktır. Sonuç olarak, isim patenti almak, yeni bir iş kurarken atılması gereken önemli adımlardan biridir. Hem markanızın korunması, hem de sektördeki rekabet avantajı için isim patentini almayı ihmal etmemelisiniz. Başvurunuzu Türk Patent ve Marka Kurumu üzerinden yapabilir ve markanızın adını resmi olarak tescil ettirebilirsiniz.

Hakkımızda

Hakkımızda

Sorularınız, önerileriniz veya başvurularınız için bize ulaşın; sektörünüz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda size özel çözümler üretelim. İletişim bilgilerimizi aşağıda bulabilirsiniz. İşbirliği yapmayı sabırsızlıkla bekliyoruz!

Daha Fazla Oku

Veri Marka Tanıtım

Video Cover

Patent Ön Başvuru Formu

BUNU YAPMAYA HAZIR MISINIZ?
Hadi işe koyulalım
Ne arıyorsunuz ? Markanızı Geleceğe Taşıyın: Güvenli Tescil, Kalıcı Koruma, Profesyonel Hizmet.
İletişim