Marka İtiraz İşlemi: Karmaşık Süreci Anlatıyoruz

Marka İtiraz İşlemi: Karmaşık Süreci Anlatıyoruz

Marka İtiraz İşlemi

Marka İtiraz İşlemi

Türkiye'deki tüm şirketler ve girişimler, markalarını tescil ettirerek koruma altına almayı tercih eder. Ancak bu tescillenmiş markalar arasında aynı veya benzer isimlere sahip olanlar bulunabilir. Eğer sizin markanız daha önceden başkası tarafından tescil edildiyse veya tescil sırasında hatalı bir durum tespit edilmişse, marka itiraz işlemi başvurusu yapabilirsiniz.

Marka İtiraz İşlemi Nasıl Yapılır?

Marka itiraz işlemi, Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvuru yapılmasıyla gerçekleştirilir. İtirazlara ilişkin başvurular, markanın yayımlandığı tarihten itibaren iki ay içinde yapılabilmektedir. Başvuruda bulunan kişi veya kuruluş, itiraz başvurusunda, itiraza konu marka için belirlenmiş olan sınıflar içerisinden bir veya daha fazlasını seçerek itiraz başvurusunda bulunmaktadır.

Marka İtiraz İşleminin Avantajları

Marka itiraz işleminin en büyük avantajı, markanın hakka dayanarak koruma altına alınmasını sağlamaktır. Diğer bir deyişle, markanın koruna bilmesi için itiraz sürecinin tamamlanması gerekmektedir. Ayrıca, itiraz işlemi sırasında marka sahibinin haklarına tecavüz eden marka hakkında bilgi sahibi olma imkanı da doğmaktadır.

Rüzgar kule

Bir markamız var itiraz geldi ne yapabiliriz

Hakkımızda

Hakkımızda

Sorularınız, önerileriniz veya başvurularınız için bize ulaşın; sektörünüz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda size özel çözümler üretelim. İletişim bilgilerimizi aşağıda bulabilirsiniz. İşbirliği yapmayı sabırsızlıkla bekliyoruz!

Daha Fazla Oku

Veri Marka Tanıtım

Video Cover

Patent Ön Başvuru Formu

BUNU YAPMAYA HAZIR MISINIZ?
Hadi işe koyulalım
Ne arıyorsunuz ? Markanızı Geleceğe Taşıyın: Güvenli Tescil, Kalıcı Koruma, Profesyonel Hizmet.
İletişim