Marka Tescil Sürecinde İzlenmesi Gereken Adımlar

Marka Tescil Sürecinde İzlenmesi Gereken Adımlar

Marka Tescil Süreci

Marka Tescil Süreci

Markaların korunabilmesi ve benzer ya da aynı markaların farklı işletmeler tarafından kullanılmaması amacıyla uygulanan marka tescil süreci, kanunlarla düzenlenmiştir. Marka koruma hakkını elde etmenin ilk adımı, marka tescili yapmaktır.

Marka Tescil Başvurusu

Marka tescil süreci, marka tescil başvurusu ile başlar. Türkiye'de marka tescili, Türk Patent ve Marka Kurumu'na (TPMK) yapılan başvuru ile gerçekleştirilir. Başvuru formu ve gerekli belgeler kurum tarafından incelenir ve eksiklikler varsa tamamlanması için süre verilir.

Marka Tescil Hakkı

Tescil başvurusu kabul edilen markalar için Marka Tescil Belgesi düzenlenir ve markanın kullanım hakkı belge sahibine verilir. Bu belge ile marka sahibi, tescilli markasını istediği gibi kullanabilir ve koruma altına alabilir.

Marka Tescilin Avantajları

Marka tescili, marka sahibine birçok avantaj sağlar. Kendi markasını kullanma hakkına sahip olunması, markanın tanınırlığı ve markanın değerinin artması, marka tescil sürecinin en belirgin faydalarıdır.

Marka Tescil Ücretleri

Marka tescil başvurusu için belirli bir ücret ödenmesi gerekmektedir. Bu ücret, başvurunun türüne, başvurulan sınıf sayısına ve başvuru sahibinin türüne göre değişkenlik göstermektedir.

Hakkımızda

Hakkımızda

Sorularınız, önerileriniz veya başvurularınız için bize ulaşın; sektörünüz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda size özel çözümler üretelim. İletişim bilgilerimizi aşağıda bulabilirsiniz. İşbirliği yapmayı sabırsızlıkla bekliyoruz!

Daha Fazla Oku

Veri Marka Tanıtım

Video Cover

Patent Ön Başvuru Formu

BUNU YAPMAYA HAZIR MISINIZ?
Hadi işe koyulalım
Ne arıyorsunuz ? Markanızı Geleceğe Taşıyın: Güvenli Tescil, Kalıcı Koruma, Profesyonel Hizmet.
İletişim