Marka Tescil Başvurusu Nasıl Yapılır Ve Hangi Aşamalardan Geçer ?

Marka Tescil Başvurusu Nasıl Yapılır Ve Hangi Aşamalardan Geçer ?

1. Marka Araştırma: Öncelikle tespit edilen Marka ve faaliyet gösterilen sektörler acısından ilgili marka ibareleri Türk Patent Kurumu nezdinde marka  araştırılır. Burada marka ibaresi ve logo ayrı ayrı araştırılmalıdır. Bu araştırma bir uzman tarafından yapılmalıdır. 

2. Başvuru Süreci: Marka Ön araştırması yapıldıktan sonra , başvuru icin gerekli evraklar ile marka tescil başvurusu gerceklestirilebilir. Bu aşamadan sonra basvuru Türk patent Kurumuna aktarılmıstır ve tüm sürecin takibi ilgili kurum nezdinde online olarak yapılmalıdır. Marka, cok acık bir sekilde baska bir markaya benzer degil ise bültende yayınlanır  (Sekli inceleme ve Hukuki inceleme sonrasında)v e eger itiraz gelmez ve red olmaz ise  8 veya 10 ay  sonra tescile baglanır. 

3. Markanın Tescil Edilmesi: Marka tescil edilir  ve  sonrasında tescil belgesi basvurana iletilir. Tescil edilen bir marka 10 yıl boyunca koruma altında demektir.

 

  Veri marka olarak sizlere tüm marka tescil başvuru ,itiraz , itiraza karşı görüs süreclerinde yardım ve takip hizmeti sunmaktayız.

 

Hakkımızda

Hakkımızda

Sorularınız, önerileriniz veya başvurularınız için bize ulaşın; sektörünüz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda size özel çözümler üretelim. İletişim bilgilerimizi aşağıda bulabilirsiniz. İşbirliği yapmayı sabırsızlıkla bekliyoruz!

Daha Fazla Oku

Veri Marka Tanıtım

Video Cover

Patent Ön Başvuru Formu

BUNU YAPMAYA HAZIR MISINIZ?
Hadi işe koyulalım
Ne arıyorsunuz ? Markanızı Geleceğe Taşıyın: Güvenli Tescil, Kalıcı Koruma, Profesyonel Hizmet.
İletişim