Nasıl Marka Tescil Edilir: Adım Adım Rehber

Nasıl Marka Tescil Edilir: Adım Adım Rehber


Marka Tescil Süreci Nedir?

Türkiye sınırları içerisinde marka tescili, sadece Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından gerçekleştirilir. İlk adım, marka tescil başvurusunu yapmaktır. Başvuru, online platformlar üzerinden veya kurumun kendisine gidilerek yapılabilir. İlk aşamada markanın ayırt edicilik özelliği taşıdığına ve daha önce herhangi bir yerde tescil edilmediğine dikkat edilmelidir.

Nasıl Marka Tescil Başvurusu Yapılır?

Marka tescil başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumu'nun resmi web sitesi üzerinden online olarak yapılabilmektedir. Başvuru sırasında marka adını, marka logosunu ve markanın hangi alanlarda kullanılacağını belirtmeniz gerekmektedir. Bunun yanında, tescil edilecek markayla alakalı bazı belgelerin de sunulması gerekiyor olabilir.

Marka Tescil Sürecinin Aşamaları Nelerdir?

Marka tescil süreci, başvurunun yapılması ile başlar. Kurum, başvuruyu aldıktan sonra bir inceleme sürecine girer ve başvurunun marka tescil şartlarına uygun olup olmadığını inceler. Eğer marka, tescil şartlarına uygun bulunursa kurum, markanın tescil edilmesi için başvuruyu onaylar ve marka, resmi olarak tescil edilmiş olur.

'

Hakkımızda

Hakkımızda

Sorularınız, önerileriniz veya başvurularınız için bize ulaşın; sektörünüz ve ihtiyaçlarınız doğrultusunda size özel çözümler üretelim. İletişim bilgilerimizi aşağıda bulabilirsiniz. İşbirliği yapmayı sabırsızlıkla bekliyoruz!

Daha Fazla Oku

Veri Marka Tanıtım

Video Cover

Patent Ön Başvuru Formu

BUNU YAPMAYA HAZIR MISINIZ?
Hadi işe koyulalım
Ne arıyorsunuz ? Markanızı Geleceğe Taşıyın: Güvenli Tescil, Kalıcı Koruma, Profesyonel Hizmet.
İletişim